Onderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017
Het bevolkingsonderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017 geeft een beeld van de seksuele gezondheid in Nederland.
Lees verder
Het bevolkingsonderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017 geeft een beeld van de seksuele gezondheid in Nederland.
Lees verderOp zoek naar betrouwbare informatie, inspiratie, ervaringsverhalen, tips en oefeningen over seks? Kijk op seksualiteit.nl, de website over seksualiteit voor iedereen van 18 jaar en ouder.
Lees verderDe JGZ-richtlijn seksuele ontwikkeling 0-19 jaar beoogt een richtlijn te zijn voor het handelen van professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in hun contacten met individuele kinderen, jongeren en/of hun ouders/verzorgers. De richtlijn geeft zicht op een gezonde seksuele ontwikkeling, voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing.
Lees verderDeze brochure is voor mensen met een chronische ziekte en hun partner, die meer willen weten over de mogelijke invloed van een chronische ziekte op hun seksuele leven.
Lees verderDeze brochure is voor mensen die meer willen weten over wat de invloed van het ouder worden is op het seksuele leven.
Lees verderHet boek en de website Seksuele disfuncties zijn bestemd voor de verschillende professionals op het gebied van de seksuele gezondheidszorg. Seksuologen; gz-psychologen, huisartsen, urologen, gynaecologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en zij die daarvoor in opleiding zijn.
Lees verderDe nieuwe NHG-Standaard Seksuele klachten gaat over de diagnostiek en het beleid bij veelvoorkomende seksuele klachten. Aan bod komen verminderde zin, opwindingsproblemen, dyspareunie, orgasmeproblemen, erectieklachten en vroegtijdige zaadlozing. Snel vertrouwd raken met deze nieuwe standaard? Doe de gratis PIN (e-learning) van de NHG!
Lees verderEen orgasme is een ontlading van seksuele spanning in je lichaam en is een speciaal gevoel dat per vrouw en per keer kan verschillen.
Lees verderPijn bij het vrijen is een klacht die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. Meestal gaat het om pijn bij de geslachtsgemeenschap, maar ook andere manieren van vrijen kunnen pijnlijk zijn.
Lees verderJe kunt in een relatie minder zin krijgen om met je partner te vrijen dan toen jullie elkaar net kenden. Die verminderde zin in seks kan plotseling optreden of erin sluipen, afhankelijk van de oorzaken.
Lees verderDeze brochure is voor vrouwen bij wie het niet lukt om een penis, vinger of tampon in de vagina in te brengen (vaginistische reactie).
Lees verderDeze brochure gaat over problemen met het krijgen of behouden van een erectie.
Lees verderGratis promokaartje om te verwijzen naar de website Seksualiteit.nl
Lees verderBoekje met feiten en cijfers over hulp bij seksuele problemen en seksueel geweld anno 2011.
Lees verderZit u nog met vragen? Of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten, daarmee helpt u deze website te verbeteren.
Contact