De huisartsenpraktijk

De huisartsenpraktijk vervult een belangrijke taak als het om seksuele gezondheid gaat. Toch weten niet alle patiënten met vragen, zorgen of problemen rondom seksualiteit de huisartsenpraktijk te vinden. Door te anticiperen op vragen en informatiebehoeften van uw patiënten, kunt u onnodige zorgen of problemen rondom seksualiteit voorkomen.

Seksualiteit in de huisartsenpraktijk

Patiënten hebben vaak allerlei vragen over seksualiteit. Welke anticonceptie past het best bij mij? Is er iets te doen aan erectieproblemen? Kan ik nog wel seks hebben met een zwak hart? Bij wie kan ik terecht voor hulp na seksueel geweld? Is het nodig om een soa-test te doen?

Huisartsen

Huisartsen doen vaak al veel rondom het thema seksualiteit. Maar patiënten weten niet altijd dat seksualiteit een onderwerp is waarover gesproken kan worden. Ook zijn ze zich er lang niet altijd van bewust dat er hulp mogelijk is bij seksuele problemen. De juiste informatie (zichtbaar) in huis hebben en op de juiste momenten seksualiteit ter sprake brengen is en blijft belangrijk. Bekijk de tips voor huisartsen.

Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen

Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen spelen een belangrijke rol. Zij kunnen patiënten met een chronische ziekte en ouderen ondersteunen bij problemen op het gebied van seksualiteit. Zij zien dezelfde patiënt regelmatig terug en tijdens consulten hebben zij de mogelijkheid om even stil te staan bij dit onderwerp. Bekijk de tips voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen.

Uitgelichte tips en tools

Samenwerken met Rutgers?

Wilt u bijdragen aan Seksindepraktijk.nl? Of ziet u andere mogelijkheden voor een samenwerking? Wij horen het graag!

Contact