Verhalen van biculturele LHBT's

Voorbeelden van hoe biculturele LHBT's hun eigen keuzes maken zijn een belangrijke bron van informatie. Ze geven andere biculturele LHBT's meer vertrouwen ook hun eigen keuzes te maken, geven professionals inzicht in hoe zij biculturele LHBT's beter kunnen ondersteunen en kunnen bijdragen aan de acceptatie van biculturele LHBT's in een klas of groep.

Laat u inspireren door deze filmpjes en verhalen, deel ze met biculturele LHBT's en gebruik ze om het gesprek aan te gaan om de acceptatie van biculturel LHBT's te vergroten.

Filmpjes

"Je moet wel in jezelf geloven": In dit filmportret komen drie mensen aan het woord, die homo, lesbisch of transgender zijn en een Surinaamse of Marokkaanse achtergrond hebben. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar wie ze zijn en naar een manier om dit met hun familie te delen. Ook vertellen ze wat ze aan professionele hulp hebben gekregen en hoe ze dit hebben ervaren.

  • Wat zal Baba zeggen? - Can You Fix It? In deze online game wordt Ignur betrapt op het zoenen van een meisje. Hoe zorg jij dat dit goed afloopt?

Verhalen

Uitgelichte materialen en trainingen